Fargede poser

Standard poser brukes i containere.

Standard poser for optisk sortering brukes dersom avfallet kastes i container. Nye poser kan fås via styret i borettslaget/ sameiet. Du kan du også hente poser på servicetorget i Rådhuset eller hos Remiks Miljøpark.

Tykkere poser i avfallssug

Beboere i borettslag og sameier med avfallssug benytte tykkere poser for å unngå at posene ødelegges i sugekanalene. Disse fås kun hos Remiks Miljøpark, eller styret i borettslag/sameie kan bestille slike poser.

Egen restavfallspose på Stakkevollan

Innbyggere i Stakkevollan Borettslag som bruker stasjonært avfallssug skal benytte egen hvit pose for restavfall. Dette fordi de vrengte handlenettene ikke tåler belastningen i sugekanalene.

Kontakt styret dersom du trenger flere restavfallsposer.

Avfallet du kaster i dunken skal sorteres i fem forskjellige poser:  

Fargene på posene skiller avfallstypene fra hverandre og her er en oversikt over hvilken farge som hører til de respektive avfallstypene.

Rød pose: Papir og lettkartong skal kastes i rød pose. Aviser, ukeblader, tidsskrift, skrivepapir, postreklame uten vareprøver. Samt lettkartong som frokostblandingesker, eggkartong, vaske- og skyllemiddelesker, pizzaesker, skoesker, annen lett emballasjekartong.

Grønn pose: Matavfall kastes i grønn pose. Middagsrester, frukt, grønnsaker, eggeskall, mel- og bakevarer, teposer, kaffefilter, melkeprodukter,  små mengder tørkepapir, små mengder blomster.

Oransje pose: Kun Drikkekartong kastes i oransje pose. Alt må være rengjort, dvs. skyllet og tørket. Melk- og juicepakker, pudding- og sauspakker.

Blå pose: Plast kastes i blå pose. Folie, poser, kanner, begre, bokser, isopor, kaffeposer og plastflasker som ikke pantes.

Nøytral pose: Restavfall kastes i et vrengt handlenett eller hvit avfallspose. Her kaster du avfall som ikke skal i en av de andre posene. Bleier, skitten plast, skitten kartong, gavepapir, konvolutter, plastgjenstander, støvsugerposer med mer. Dersom du kaster porselen og keramikk må du huske å pakke det godt inn så andre ikke skjærer seg.

Hovedregelen er at dersom du er usikker på hvilken pose avfallet skal kastes i, så er det best å legge det i restavfall. Se her for informasjon om hvordan avfallet blir behandlet hos Remiks.

Forskjellige måter å få nye poser på.

Fremgangsmåten man skal benytte for å supplere beholdningen av poser avhenger av boform (enebolig, borettslag osv.). Se nedenfor for å finne ut av hvordan du kan få nye poser. 

Hus og leiligheter

Mange husholdninger har egen renovasjonsdunk. Benytt én av følgende fremgangsmåter for supplering av poser:

  • Tømmeoversikten viser hvilke datoer det er supplering av poser i ditt område. Knyt en pose på avfallsdunken av den fargen du trenger påfyll av. Husk å ta av posene som er festet til avfallsdunken når nye poser er levert.
  • Du kan selv hente gratis poser på følgende steder: Servicetorget i Rådhuset og kundetorget hos Remiks på Ringveien 180. I Karlsøy kommune kan man også hente poser på returstasjonene på Hansnes og Skåningsbukt samt på Rådhuset.

Felles avfallsløsninger

Borettslag og større private sameier har gjerne felles avfallsløsninger. Det er styret i hvert enkelt borettslag/sameie som på vegne av beboerne inngår avtale om levering av poser. Der det ikke er et borettslag eller sameie, må hver enkelt kontakte Remiks for å få utlevert poser, eller benytte seg av posestasjonen på Rådhuset.