Gjenvinning og gjenbruk

Gjennvinning gjennom kildesortering.

Avfall kan gjenvinnes på flere måter, både til energi og som nytt produkt. Remiks har systemer som ivaretar behovet for behandling av mottatt avfall. Den viktigste forutsetningen for at vi skal kunne gjøre jobben vår på best mulig måte, er at avfallet vi mottar er rett sortert. 

Ved å kildesortere er du med på en jobb som sparer miljøet, som igjen bidrar til bærekraftig utvikling. For eksempel kan plastavfall behandles og gjøres om til klær av fleece. Likeledes kan gammelt papir gjøres om til nye bøker. Klikk her for å få vite mer om gjenvinning til nye produkter. 

Remiks Gjenbruksbutikk

Remiks har egen gjenbruksbutikk på anlegget på Nordøya. Miljøbutikken som den kalles, drives i samarbeid med Tromsprodukt. På bildet ovenfor, er hybelen utstyrt med utelukkende varer fra gjenbruksbutikken.

Remiks Bruktmarked

Remiks har samarbeidet med Grønn Hverdag i mange år om arrangementet "Bruktmarkedet". Dette er et populært tiltak for alle dem som har saker og ting de ikke selv trenger lengre, men som kan ha en verdi for andre. Personer som ønsker det, kan melde seg på og få tildelt en plass for salg av sine produkter. Men det er begrenset med plass, så det gjelder å være "først til mølla".

Hva betyr gjenvinning og gjenbruk?

Begrepene gjenvinning og gjenbruk  brukes av og til feilaktig, og om hverandre. Her får du en forklaring på de to begrepene, og hvorfor det er viktig å vite forskjellen.

Når gamle ting du ikke har bruk for lenger kan gjenbrukes av andre, sparer vi miljøet for unødvendig avfall. For å forhindre at kurante varer kastes og ødelegges har vi tilrettelagt for at disse produktene kan leveres og selges videre. Eksempler er klær og tekstiler, møbler, sportsutstyr, bøker og pyntegjenstander. Se i menyen til høyre hvor du kan levere produkter for gjenbruk.

Gjenvinning er når avfall blir til noe nytt. For eksempel nye produkter eller energi.