Hei Hamna! Nå kan dere hente optiske poser på butikken

Remiks er i gang med et prosjekt for å gjøre de optiske posene mer tilgjengelig for folk. I første omgang tester vi ut med poser i butikk i Hamna.

Bruk av de optiske posene er helt avgjørende for at sorteringen skal gjøres riktig. Etter flere år med poser tilgjengelig for henting på Rådhuset og hos Remiks ønsker vi å nå å teste ut muligheten for å ha poser tilgjengelig i butikk. I første omgang testes dette ut i Hamna på butikkene Bunnpris og Extra.

Når kan jeg hente poser?
De optiske posene vil du kunne hente innen butikkens egen åpningstid, oftest mellom 08-23. Sjekk butikken sine åpningstider for å være på den sikre siden.

Usikker på hva du kan sortere i de ulike posene? Se vår sorteringsguide her.

Fargede poser med forskjellig avfall i de.

Gjelder kun husholdningskunder
De optiske posene som er tilgjengelig på Remiks, Rådhuset og nå i butikk, er kun ment for husholdningskunder. Bedrifter og næringsliv må kontakte Remiks hvis de trenger påfyll av optiske poser til sin arbeidsplass. Posene som leveres ut til husholdninger dekkes gjennom renovasjonsgebyret og i tilfellene hvor næringsliv bruker disse posene til egen virksomhet vil dette i verste fall kunne medføre en økning i gebyret.

Husk å bruk riktige poser om du har avfallssug
For de beboerne med avfallssug er det viktig at det kun kan benyttes egnede poser for akkurat dette. Posene som kan hentes i butikk gjelder kun for de som ikke har avfallssug. Har du avfallssug må du ta kontakt med styret i ditt borettslag og sameie for å få dette.

Stans i posesupplering hjemme hos deg
Så lenge prosjektet varer, og så lenge det er tilgjengelige optiske poser i butikkene i Hamna, vil det for beboere i Hamna bli stans for poser levert hjemme via posesupplering.

Tilbakemeldinger på ordningen? Vi vil høre fra deg!
Dette er et prosjekt vi vil teste ut de nærmeste månedene, og vi vil gjerne høre fra folk i Hamna hvordan dere opplever tilbudet. Ta kontakt med Remiks og del gjerne dine meninger rundt ordningen.

Relaterte artikler

Innovasjon gjennom samarbeid

Remiks har vært gjennom et aktivt år. Normaltilstanden er på plass igjen koronatiden, samtidig som en rekke spennende prosjektet sto for dørene.
Etter en grundig prosess skiftet Remiks også visjon.

LES MER »

Bubo – En vaskeekte maskot

Det sies at en bedrift med respekt for seg selv, må ha en maskot. Vel, kanskje ikke helt rett, men ideen om at ha noe som kunne formidle Remiks sitt miljøbudskap, syntes vi at vi måtte gjøre noe med. MASKOT – det måtte være noe.

LES MER »

MiniRetur er en Megasuksess

Det nærmer seg to år med Remiks-konseptet MiniRetur, returstasjonen som flyttes rundt i Ishavsbyens bydeler. Tilbakemeldingene har vært svært positive, og nå tas det grep for å gjøre tilbudet enda bedre.

LES MER »