Hvordan skal fremtidens avfallshåndtering være?

Oppdatert

Onsdag, september 5, 2018 - 12:55

Et tjuetalls deltakere var tirsdag denne uken på workshop for fremtidens avfallshåndtering i Tromsø. Det resulterte i en rekke nye tips og ideer som kan blir realisert i den nye Kretsløpsparken på nordøya.

- Kretsløpsparken vil bli en attraksjon som vil bidra til å gjøre Tromsø kjent ute i verden. Dette blir en helt ny måte å tenke miljø og avfallshåndtering på som ikke finnes andre steder i Norge, sa adm.dir Bård Jørgensen i Remiks, da han åpnet workshopen.

Ikke kast søppel i avfallet mitt

På workshopen fikk deltakerne en orientering om de planene Remiks har for Kretsløpsparken. Målet er å skape en opplevelsespark for avfall med et innhold engasjerer flere til å se avfallet som en ressurs.

- Avfall er en råvare som har stor verdi om vi tar vare på det slik at det kan brukes på nytt. Jeg bruker å si at folk ikke må kaste søppel i avfallet mitt. Om vi skal klare å ta vare på de verdiene som kastes må alle bidra gjennom å sortere godt, sier Jørgensen.

Gode innspill

Etter hvert surret det godt rundt bordene i kantinen på rådhuset. Deltakerne kom med mange gode innspill til den nye attraksjonen i byen. - På workshopen skulle kreativiteten få fritt spillerom og det fikk den. Vi fikk mange gode innspill til hvordan innholdet i Kretsløpsparken kan bli. En gruppe foreslo at vi skulle lage en hinderløype med avfall, mens en annen foreslo en sykkelfabrikk. Det blir spennende å arbeide videre med disse innspillene, sier Ivar Sture Handeland i Remiks.

Ny workshop på torsdag

Torsdag denne uken kommer det en ny mulighet til å påvirke hvordan fremtidens avfallshåndtering skal være. Da inviterer Remiks til ny workshop på Rådhuset. - Vi gjennomfører en ny workshop på torsdag. Da får nye deltakere mulighet til å gi sine innspill og påvirke. Vi håper mange tar turen innom også på denne workshopen, sier Handeland.

Workshop 06.09.18 klokken 1800 på Rådhuset.