Kan vi friste med flis? (Utdatert informasjon)

Hageavfall
  • Biologisk nedbrytbart avfall fra parker og hager, samt mindre mengder jord, stein, grus. Ved levering skiller vi mellom topper/grener og gress, løv, sand, jord og røtter. Grener kan max være 10 cm tykkelse.
     
  • Hageavfallet inndeles i 2 typer:
  1. Topper og grener leveres for seg.
  2. Gress, løv, sand, jord og røtter leveres løst i egen binge.

     

Oppdatert

Mandag, juli 18, 2016 - 11:44

I påvente av at den nye Returstasjonen er ferdig, har vi etablert et midlertidig område for hageavfall. Her blir man henvist til når man kommer til Returstasjonen hos Remiks, hvis man har denne type avfall. Hageavfallet deles opp i 2 typer. Gress, jord, sand og små røtter leveres i egen binge på området. Topper og grener leveres for seg og flises opp.

2 fliskuttere er satt opp for å flise topper og grener. På dagtid er det folk fra "Arbeidsprosjekt slottet" som hjelper til med å flise opp grenene som kommer inn. Dette er folk som gjør småjobber for bl.a Bydrift og er tilknyttet Omsorgstjenesten Langnes. De gjør en kjempejobb.

Flisen som blir produsert, gir vi ut til private som er interessert i dette. Flisen kan brukes til bl.a. overlagsmasse i bed, skråninger ol. Det må påpekes at flisen hentes som den er, dvs at den kvalitetmessig ikke er annet enn oppkvernet flis fra topper og grener. Brukes på eget ansvar. Man kan heller ikke garantere at det er flis til utdeling. Alt avhenger i at man får nok topper og grener inn. Ta gjerne kontakt med Remiks for nærmere informasjon.