Remiks ønsker seg grønne monstre på Halloween

Oppdatert

Tirsdag, oktober 29, 2013 - 15:27

Torsdag er det igjen klart for halloweenfeiring. Grønt Punkt og Remiks oppfordrer alle store og små monstre til å tenke på miljøet når de går knask eller knep.

Halloween har for lengst blitt en farsott over hele Norge, Natten før Allehelgensdag 1. november rykker hekser, monstre, skjeletter og andre gruelige skapninger ut for å true nabolaget med knask eller knep. Allerede flere uker før Halloween bugner butikkene med emballert godteri som kan deles ut.

– Mange foretrekker å kun gi godteri som er pakket inn i plast eller papir. Dette gjøres både av sikkerhetshensyn og fordi det blir mindre klissete å dele ut godteri på den måten. Mesteparten av denne emballasjen kan gjenvinnes, sier Kari-Lill Ljøstad, kommunikasjonssjef i Grønt Punkt Norge.

Ljøstad understreker at det fremfor alt er viktig at godteripapiret ikke kastes rett på bakken. Kildesorterer man godteriemballasjen i etterkant, kan denne brukes som råvare i nye produkter og sparer dermed miljøet for CO2-utslipp.

En maske er ikke emballasje

Skumle kostymer og flotte masker er også en viktig del av halloweenfeiringen. Det påpekes at maskene ikke er emballasje og dermed ikke skal i plastinn-samlingen når de har gjort nytten sin.

Vi benytter anledningen til å ønske alle barn og unge en riktig god Halloween. Så håper vi på at det er masse grønne monstre der ute på torsdagskvelden.

Vi oppfordrer også alle til å bruke nettstedet sortere.no for å finne ut hvilke sorteringsmuligheter som finnes i nærheten.

Tips om sortering:

* Mesteparten av godteriemballasjen er laget av plast. Er denne tom og ren kastes den i returordningen for plastemballasje

* Pastillesker i kartong leveres i returordningen for papp og papir

* Klissete innpakning som ikke lar seg rengjøre enkelt, kastes i restavfallet

Remiks samarbeider med Grønt Punkt:

* Grønt Punkt er et nonprofit-selskap som sikrer finansiering av returordninger for plast- metall- og glassemballasje, emballasjekartong, drikkekartong og bølgepapp.

* Selskapet drifter også returordningene for plastemballasje, drikke- og emballasjekartong.