Remiks på stand under Verdens miljødag

Hva er verdens miljødag?

5. juni er utpekt av FN til verdens miljødag. Verdens Miljødag har vært markert hver dag siden starten i 1972, da den ble etablert av FN. Dagens miljøutfordringer er annerledes enn før. Nettstedet Miljøstatus i Norge har laget en tidslinje der du kan se små og store hendelser som har formet norsk miljøhistorie fra 1800-tallet og fram til i dag (2015). Les mer på Miljøstatus

Oppdatert

Onsdag, juni 6, 2018 - 15:38

Det var hektisk på standen til Remiks under Verdens Miljødag i Tromsø.

- Folk er opptatt av miljøet. De spør mange spørsmål og er interessert. Det er tydelig at mange er opptatt av miljø og avfallshåndtering, sier informasjonsansvarlig Ivar Handeland i Remiks.

FNs Verdens Miljødag

Tirsdag 5. juni markerte Tromsø sentrum FNs Verdens miljødag med aktiviteter fra en rekke bedrifter og organisasjoner i sentrum av Tromsø. Også Remiks var tilstede på Stortorget med avfallsposer, sorteringsbokser og informasjon til innbyggere og tilreisende.

- Vi har hatt særlig fokus på elektronikk og farlig avfall som vi ikke bør putte i avfallsposen. Jeg synes folk er flink. De ønsker å gjøre ting rett. Vi gir de informasjon og veiledning, sier Raimond Haugen i Remiks, før en ny gruppe elever fyller opp standen.
 

Opptatt av miljøet

- Folk er veldig opptatt av miljøet, særlig de unge. Det er positivt å stå her og møte folk som er så genuint interessert i det vi driver med i Remiks. Det er artig å møte så mange folk og gjøre noe annet, sier Haugen.

Verdens miljødag arrangeres av Tromsø Sentrum i samarbeid med Remiks og Visit Tromsø. Dagen ble markert med frokost og torgtrening på Stortorget. Gjestene ble dessuten utfordret på en real miljøquiz på miljødagen.

 

Bedre enn i Tyskland

På standen til Remiks er både unge og eldre innom. Og mange turister som er nyskjerrig på hvordan vi håndterer avfallet i Norge.

- De tyske turistene mener at det norske sorteringssystemet er bedre enn det de har i Tyskland. De spør mange spørsmål og er interessert. Det er tydelig at mange er opptatt av miljø og avfallshåndtering, også ute i Europa, sier Handeland før en ung dame svinger innom standen.

- Kan jeg ta en grønn pose? spør hun før hun haster videre.

Godt renommé

Raimond Haugen opplever at mange er positiv til at Remiks er tilstede og deler informasjon der folk ferdes.

- Remiks har et godt rykte og renommé i byen. Da er det bare fint å stå her ned Remiks-jakken på, sier Haugen.