Remiks-dagen 2022

Etter 3 års opphold er vi endelig tilbake med Remiks-dagen. Store og små ønskes velkommen til vår Miljøpark på nordøya lørdag 10. september.

– Vi gleder oss til å vise fra hva vi har og hva vi gjør, sier en entusiastisk Ivar Sture Handeland i Remiks.

Til daglig er han informasjonsansvarlig i Remiks Miljøpark, og primus motor bak arrangementet. – De to siste årene seilte vi forbi en storskala åpen dag grunnet pandemien. Vi har benyttet tiden godt, og kan by på både lærerike og spenstige innslag, fortsetter han.

 

Remiks-dagen er åpen for alle. Her kan du bli kjent med alt Remiks gjør

Full åpenhet om avfallshåndtering

Avfallet ditt er gull verdt. Remiks tar hånd om innhenting, sortering, bearbeiding, gjenbruk og forsendelser til ulike mottakere som resirkulerer eller gjør om avfallet til fjernvarme og drivstoff.
Vi driver også innsamling fra næringslivet, leier ut containere og drifter en gjenbruksbutikk.

Remiks-dagen gir deg en mulighet til å se hva som foregår inne på det store – men kompakte anlegget på nordspissen av Tromsøya. Hva med en omvisning i produksjonsanlegget, der maskinene i høy hastighet magisk sorterer poser etter farger? Eller en tur med en av våre renovasjonsbiler? Hvor godt kjenner du egentlig til katakombene på Returstasjon sør?

Det blir rebusløp, trekning av returkartonglotteriet, kafé, demonstrasjoner og omvisninger. Du kan hente kildesorteringsposer, og “Barnas bruktmarked” er for barn – av barn.

Underholdning for store og små

– En åpen dag skal ikke bare være informativ, men også underholdende, mener Handeland. Derfor er også flere andre aktører invitert til å lage aktiviteter på området. 

Mens Billig Brus stiller på scenen med improteater for barn, skal Vitensenteret ved UiT ha et kjemishow godt egnet for både store og små. 

Tromsø Fallskjermklubb ankommer fra lufta, for å lande på taket(!) av produksjonsbygget. Er vi heldige kan du følge hele hoppet live på Facebook eller disse sidene. 

Remiks og Kvitebjørn varme ligger vegg i vegg, og et transportbånd knytter samme sorteringanlegget og deres forbrenningsanlegg som leverer fjernvarme til stadig større deler av byen. Vil du vite hvordan søppel blir varmtvann?

Ishavstoget som skal tøffe rundt på området, med faste holdeplasser og muligheter for å spare små føtter litt, kaller vi ganske enkelt “Den lille Nord-Norgebanen”.

Vårt datterselskap Arctic Waste Management vil også være med oss, kanskje du får skyte blikkbokser med vannkanon?

Billig Brus på Remiks-dagen 2019[/caption]

Gratis skyttelbuss til området

Hvis alle skulle kjørt bil og parkert hos Remiks, ville det blitt alvorlig fullt. Det er jo heller ikke bra for miljøet?

Remiks setter derfor opp gratis shuttlebusser Fra Prostneset og Giæverbukta til vårt anlegg. Ruter og tider vil bli annonsert både her og i andre medier. 
– Du kan gjerne sykle hit også, eller ta en fin spasertur over øya.

Rom for alle!

Liten eller stor, nysgjerrig eller kunnskapsrik, Remiks-dagen er åpen for alle. Arrangementet er gratis, og vi håper flest mulig finner veien til nordøya 10.september. Blir det fullt er det et luksusproblem 🙂

Velkommen til Remiks 10.september

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Relaterte artikler

Endringer påsken 2022

Påske og helligdager fører til endringer i tømming og innhenting av avfall. Husk å sjekk endringene slik at du får tømt og levert avfallet ditt i påsken.

LES MER »

Nå blir det nye farger på posene

Flere av avfallsselskapene i Nord-Norge har gått sammen for å gjøre kildesortering i kommunene enklere. I februar lanseres derfor nye avfallsposer som følger et nasjonalt system med farger og symboler for de ulike avfallsypene.

LES MER »
  • PRIVAT
  • BEDRIFT
  • OM REMIKS
  • SAMFUNNSOPPDRAG

Remiks-dagen 2022

Etter 3 års opphold er vi endelig tilbake med Remiks-dagen. Store og små ønskes velkommen til vår Miljøpark på nordøya lørdag 10. september. – Vi

Les siste nytt »

Remiks-dagen 2022

Etter 3 års opphold er vi endelig tilbake med Remiks-dagen. Store og små ønskes velkommen til vår Miljøpark på nordøya lørdag 10. september. – Vi

Les siste nytt »
Fueled by  Benzin AS