Prikk lik pose: Nye sorteringsposer i Tromsø og Karlsøy

Nå kan du få tak i nye avfallsposer og de finner du på butikken.

Fra 15. februar får du tak i våre nye sorteringsposer på en rekke butikker (se fullstendig oversikt her), i tillegg til våre returstasjoner.

Slik blir de nye posene

Posene er nye, men selve sorteringssystemet er det samme som før:

Papp, papir og kartong skal i posen med blå prikker
Plastemballasje skal i posen med lilla prikker
Matavfall skal i posen med grønne prikker

De nye posene for plastemballasje og for papp, papir og kartong har små hull i seg. De små hullene sørger for at det blir minimalt med luft i posene når de komprimeres. Hullene gjør at avfallet tar mindre plass i dunken, samtidig som det effektiviserer transporten av avfallet. Det er enda mer miljøvennlig.

Bruk opp de gamle posene og hent nye på butikken

Samtidig som det rulles ut nye, prikkete poser er det viktig å bruke opp de gamle posene.

Vi oppfordrer alle til å bruke opp de posene de allerede har hjemme. Sorteringsanlegget vårt er gjort klart for å håndtere både de gamle og de ny posene.

Du finner de nye posene på flere av butikkene i Tromsø og i Karlsøy kommune. Se her for fullstendig oversikt over hvor du finner sorteringsposer.

Relaterte artikler

Innovasjon gjennom samarbeid

Remiks har vært gjennom et aktivt år. Normaltilstanden er på plass igjen koronatiden, samtidig som en rekke spennende prosjektet sto for dørene.
Etter en grundig prosess skiftet Remiks også visjon.

LES MER »

Bubo – En vaskeekte maskot

Det sies at en bedrift med respekt for seg selv, må ha en maskot. Vel, kanskje ikke helt rett, men ideen om at ha noe som kunne formidle Remiks sitt miljøbudskap, syntes vi at vi måtte gjøre noe med. MASKOT – det måtte være noe.

LES MER »

MiniRetur er en Megasuksess

Det nærmer seg to år med Remiks-konseptet MiniRetur, returstasjonen som flyttes rundt i Ishavsbyens bydeler. Tilbakemeldingene har vært svært positive, og nå tas det grep for å gjøre tilbudet enda bedre.

LES MER »